Πολύς λόγος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για το μέλλον της εκπομπής της Δανάης Μπάρκα. Από την πρώτη στιγμή οι δικές μας πληροφορίες έλεγαν ότι το κανάλι είχε σκοπό να ενεργοποιήσει το +1 στο συμβόλαιό της καθώς η ίδια συνεχίζει να έχει τη στήριξη της ηγεσίας του καναλιού.

Αυτό που δεν ήταν όμως καθόλου σίγουρο ήταν αν το «Πάμε Δανάη» θα συνέχιζε στην ίδια ζώνη προβολής. Οι πρώτες φήμες έκαναν λόγο για μετακόμιση της εκπομπής στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου, κάτι όμως που είχε ως παράπλευρη απώλεια την εκπομπή του Κώστα Τσουρού.

Αυτό που όντως είχε προταθεί εσωτερικά ήταν να πάει στη θέση της η Ελεονώρα Μελέτη με μια infotainment εκπομπή που θα είχε μάλιστα βοήθεια και από το ενημερωτικό τμήμα του Mega στο οποίο είναι επικεφαλής ένας πολύ αγαπημένος άνθρωπος της παρουσιάστριας, ο Σταμάτης Μαλέλης.

Και ενώ είχε γίνει γνωστό ότι η Φαίη Σκορδά είχε μυστική επικοινωνία με ανώτερο στέλεχος του σταθμού, η πρώτη μεγάλη ανατροπή ήρθε με την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη για να ακολουθήσει η ανακοίνωση της Ελεονώρας Μελέτη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι λοιπόν, η διεύθυνση προγράμματος του Mega καλείται να επανασχεδιάσει το καθημερινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα του σταθμού, αν και όπως μαρτυρούν πηγές από το κανάλι, οι οριστικές αποφάσεις δεν θα ληφθούν πριν από τις εκλογές.

Τα τελευταία δεδομένα έχουν ως εξής: Μετά τις βελτιωμένες επιδόσεις των τελευταίων ημερών, το «Πάμε Δανάη» παραμένει στην καθημερινή πρωινή ζώνη και τη σεζόν 2024-2025. Χαρακτηριστικό είναι ότι χτες, Δευτέρα, η εκπομπή σημείωσε 11% τόσο στο δυναμικό κοινό όσο και στο σύνολο (140.000 θεατές) και υψηλότερη επίδοση στις γυναίκες 45-64 (15,6%). Εξίσου ευοίωνο διαγράφεται αυτή τη στιγμή και το μέλλον του Κώστα Τσουρού, ο οποίος έχει καταφέρει τελευταία να ανεβάσει τα ποσοστά του, αν και εκεί θα δούμε σίγουρα αλλαγές του χρόνου τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες.

Μάλιστα υπάρχει μία σκέψη, την επόμενη σεζόν η εκπομπή της Δανάης να ξεκινάσει στις 8.45 παίρνοντας σκυτάλη από δίδυμο Χασαπόπουλου – Βούλγαρη, ώστε να βρεθεί ακριβώς απέναντι στο Breakfast@Star που βγαίνει πολύ ευνοημένο φέτος από την επιτυχία του MasterChef αλλά και από μια σκαλέτα επικεντρωμένη αποκλειστικά και μόνο στην ψυχαγωγία.

Μια «βελούδινη» αποχώρηση

Αν τελικά πάνε όλα καλά για τη Δανάη Μπάρκα, το πρώτο θέμα που θα κληθεί να επιλύσει είναι η νέα σύνθεση της ομάδας της. Και αυτό γιατί πριν από λίγες μέρες η Δέσποινα Καμπούρη της ανακοίνωσε πολύ γλυκά και τρυφερά ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει την επόμενη σεζόν. Οι πηγές μας λένε ότι ανάμεσα στις δύο γυναίκες υπήρχε ένα κλίμα συγκίνησης και πως ουδέποτε έχει συμβεί κάτι αρνητικό μεταξύ τους ή με κάποιο άλλος μέλος της ομάδας. Απλά η Δέσποινα, όπως μας μετέφεραν, αισθανόταν από καιρό πως είχε κλείσει ο κύκλος της μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο και θα ήθελε να δοκιμαστεί σε νέα πράγματα από τη νέα σεζόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει ήδη κάνει ήδη συζητήσεις με άλλους σταθμούς -αντίθετα δεν κρύβει πόσο ικανοποιημένη παραμένει από το Mega και τα στελέχη του.

Η Δανάη Μπάρκα και η Δέσποινα Καμπούρη.
Η Δανάη Μπάρκα και η Δέσποινα Καμπούρη.

Παρόλα αυτά η ίδια θεώρησε σωστό και τίμιο να μην κρύψει τις προθέσεις της από τη στιγμή που η απόφαση είχε ωριμάσει μέσα της, έτσι ώστε οι υπεύθυνοι της εκπομπής να έχουν όλον το χρόνο μπροστά τους για να αναζητήσουν την αντικαταστάτριά της. «Το κλίμα στην εκπομπή ήταν και παραμένει άριστο» και όλοι τώρα περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις του καναλιού για την επόμενη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Τηλεοπτικά συμβόλαια στον αέρα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ