Είναι αυτές οι μέρες που καλείς κόσμο από τον χώρο μας στο πλαίσιο του τηλεοπτικού σουσού, και καταλήγεις εσύ να απαντάς στην ίδια ερώτηση που λέει «τι γίνεται με εσάς εκεί;». Και όταν τους λες ότι δεν γνωρίζεις κάτι ή απογοητεύονται με την απάντηση ή απλά δεν σε πιστεύουν. Άσε που στη δική μας δουλειά πολλές φορές μαθαίνεις τις εξελίξεις από τους απέναντι, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν ήσουν υπάλληλος οπουδήποτε αλλού. Το θέμα είναι να μπορείς να φιλτράρεις όσα σχόλια και προβλέψεις κρύβουν άλλους σκοπούς πίσω τους. Γιατί στην τηλεόραση η επιτυχία κάποιου «κλέβει» πάντα κάτι από την επιτυχία των άλλων. Και όταν αυτό το «κάτι» από μικρό γίνεται μεγάλο, τότε ενοχλεί πολύ.

Η Ελένη Τσολάκη μπορεί να μην κέρδισε τη μάχη της τηλεθέασης φέτος, κέρδισε όμως τις εντυπώσεις έχοντας καταφέρει να υπηρετήσει με αξιοπρέπεια και εντιμότητα και το ενημερωτικό κομμάτι. Ένα κορίτσι που δεν τη «φύτρωσε» ποτέ κανείς με το ζόρι στην τηλεόραση και ανέβηκε από τις σκάλες και όχι από το ασανσέρ. Γι’ αυτό το όνομά της έχει ακουστεί και σε άλλα γραφεία εκτός από αυτά του καναλιού της, το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί της.

Η Ελένη Τσολάκη στο πλατό του «Πρωινού ΣουΣου».
Η Ελένη Τσολάκη στο πλατό του «Πρωινού ΣουΣου». (Instagram/ elenitsolaki)

Αν και δεν έχει βάλει ακόμα την υπογραφή της, η Αφροδίτη Γραμμέλη θα βρίσκεται στην τηλεοπτική παρέα του Γιώργου Λιάγκα, τον οποίο μάλιστα είχε κρίνει αυστηρά φέτος μέσα από τη διαδικτυακή της στήλη. Αυτό προφανώς σημαίνει κάτι που πολλοί άνθρωποι στον χώρο μας δεν εννοούν να καταλάβουν. Άλλο σε κρίνω για το αποτέλεσμα της δουλειάς σου ή μια συγκεκριμένη αστοχία σου και άλλο ως χαρακτήρα πέρα από την εργασία σου. Όταν το πρώτο γίνεται με επιχείρημα χωρίς εμπάθεια είναι ωφέλιμο και ένας σωστός επαγγελματίας οφείλει να το εκτιμήσει, κάτι που φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση της έμπειρης συναδέλφου. Εξάλλου αν ένα πράγμα καταστρέφει τους τηλεοπτικούς πρωταγωνιστές είναι οι αυλοκόλακες που γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν διαφορετικά…

Το χρυσό ζάρι

Ποιο όνομα δεν θέλουν να ακούνε οι άνθρωποι της ΕΡΤ; Αυτό της Μαρίνας Σάττι. Αντιθέτως, στη δισκογραφική της εταιρεία (Minos-EMI/ Universal) λογικά θα ανοίγουν σαμπάνιες αφού τα έσοδα από τις ψηφιακές πωλήσεις και streaming των τραγουδιών της ανέρχονται πλέον σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ όλες οι συναυλίες της γίνονται αμέσως sold out. Μιλάμε για μια πρωτοφανή εκτόξευση καριέρας με την ίδια όχι απλώς να μην επαναπαύεται αλλά να έχει μπει ήδη στο στούντιο ηχογράφησης ετοιμάζοντας το επόμενο άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Η Μαρίνα Σάττι.
Η Μαρίνα Σάττι. (Instagram/ marina_satti)

Power of numbers

Στο κοινό 65+ σημείωσε (και) χτες την υψηλότερη επίδοσή του το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 με 22,3%. Η «Super Κατερίνα» έκανε peak στους άντρες 15-24 με 23,5%. Στο ίδιο ακριβώς γκρουπ είχε καλύτερη επίδοση και το Breakfast@Star με 20,2%. Το Fay’s Time ευνοήθηκε κυρίως από τις γυναίκες 45-64 με 10%, ενώ το «Πάμε Δανάη» κέρδισε τις γυναίκες 25-44 με 12,3%.

Χαμηλές πτήσεις για δεύτερη μέρα σημείωσε το Power of Love με 4,9% στο δυναμικό κοινό και 5,7% στο σύνολο. Ενθαρρυντικό σημάδι για τον ΣΚΑΪ ήταν η υψηλή επίδοση στο γυναικείο κοινό 15-24 όπου ο μέσος όρος ήταν 22,2%.

Το κανάλι του Φαλήρου πάντως διαψεύδει διακριτικά τις φήμες που θέλουν την εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα να μετακινείται εκεί την επόμενη σεζόν- εξάλλου αυτό που ήταν δεδομένο μέχρι σήμερα ήταν το ενδιαφέρον της Acun Medya για την παρουσιάστρια. Στον προγραμματισμό του καναλιού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ψυχαγωγικό μαγκαζίνο για τη χειμερινή σεζόν καθώς αυτή φαίνεται πως είναι η εντολή της ιδιοκτησίας.

Αυτό που επίσης διαψεύδουν οι ίδιοι κύκλοι είναι η ανάθεση της παρουσίασης του επόμενου My Style Rocks στον Γιώργο Καράβα. Προς το παρόν η Κατερίνα Καραβάτου δεν έχει λόγους να ανησυχεί…

Κανένας δεν είχε κλείσει μέχρι χτες για το πάνελ της Φαίης Σκορδά στο Mega εκτός του Άγγελου Βουράκη -ο Δημήτρης Ουγγαρέζος θα έχει έτσι κι αλλιώς αναβαθμισμένο ρόλο όπως το είχε ζητήσει από το κανάλι.

Μπορεί το Breakfast@ Star να τον έθεσε εκτός για την επόμενη σεζόν, όμως ο Στέλιος Δρουμαλιάς, από τους πιο ευγενικούς δημοσιογράφους του lifestyle, θα έχει σίγουρα δουλειά και την επόμενη σεζόν. Ευτυχώς ή δυστυχώς στον χώρο γνωρίζουν όλοι ποιοι έχουν ήθος (το κυριότερο) και όρεξη για δουλειά.

Ο Στέλιος Δρουμαλιάς.
Ο Στέλιος Δρουμαλιάς. (Instagram/ steliosdroumalias)

Πάμε για κουίζ της τελευταίας στιγμής:

Ποια εκπομπή που ήταν σίγουρο ότι θα έβγαινε του χρόνου στη βραδινή ζώνη τώρα συνοδεύεται από ένα μεγάλο ερωτηματικό για λόγους budget;

Διαβάστε επίσης: Η σοκαριστική επίθεση στη Χριστίνα Παππά, η αυστηρή κριτική στον Παπανώτα και τα νέα σχέδια του ΣΚΑΪ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ