Πήγαμε για άλλη μια φορά χτες στα βραβεία Mad… για τελευταία φορά ίσως. Μη νομίζει κανείς ότι αυτές οι διοργανώσεις είναι πιο ελκυστικές από κοντά, αφού όπως και οι αντίστοιχες του εξωτερικού είναι φτιαγμένες για την οθόνη. Για όλους εμάς τα Mad ήταν ωραία τα πρώτα χρόνια, που διοργανώνονταν στο θέατρο Βράχων του Βύρωνα. Εκεί μπορούσες να μιλήσεις με τους καλλιτέχνες, που δεν κυκλοφορούσαν φυσικά με σωματοφύλακες, όπως συνέβη και χτες με κάποιους νεαρούς που νομίζουν προφανώς ότι βρίσκονται στο Μπρονξ και όχι στο Φάληρο. Τότε απολαμβάναμε ένα άλλο, πιο αυθεντικό σκηνικό, πιο «οικογενειακό», με πρωτότυπες συνεργασίες επάνω στη σκηνή που έχουν αφήσει εποχή, περισσότερες δισκογραφικές εταιρείες στο παιχνίδι και χωρίς τη σαρωτική επέλαση των rappers, οι οποίοι, κακά τα ψέματα, παράγουν πλέον το 80% της μουσικής που κυκλοφορεί στη χώρα μας.

Για του λόγου το αληθές, ξέρετε ποιοι απέσπασαν χτες το περισσότερο χειροκρότημα; Ο Rack και η Lila, δύο καλλιτέχνες που αν είσαι πάνω από 30 και τους δεις στον δρόμο δεν θα τους αναγνωρίσεις. Τα χιλιάδες πιτσιρίκια που είχαν κατακλύσει το Tae Kwo Do, αυτούς περίμεναν να δουν μαζί με την τελευταία τους εμμονή, τη Μαρίνα Σάττι. «Μπαμπά, πότε θα βγει η Μαρίνα;» ρώταγε συνεχώς ένα νυσταγμένο 8χρονο που καθόταν ακριβώς πίσω μου, το ίδιο αναρωτιόντουσαν και έξι 14χρονα κορίτσια στη μπροστινή μου σειρά και όταν με άκουσαν να λέω ότι θα τραγουδήσει λίγο πριν από τέλος έπαθαν μεγάλη απογοήτευση.

Ενθουσιασμό προκάλεσαν η Φουρέιρα με την Αναστασία και τον Sicario, ενώ ένα από τα ελάχιστα λαϊκά τραγούδια που «πέρασε» πολύ στο κοινό ήταν το «Νοικιάστηκε» της Κατερίνας Λιόλιου. Από τις πιο αμήχανες στιγμές, το live φλερτ που της έκανε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, χωρίς προφανώς να γνωρίζει ότι από κάτω βρισκόταν ο σύντροφός της, Χάρης Παπατζανής, που εργάζεται κιόλας στην Panik Records.

Ο ZAF χάρισε την πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς, κάνοντας πολλά μάτια να βουρκώσουν με την εξομολόγησή του για τον σχολικό εκφοβισμό που δεχόταν στην εφηβεία του και τη σανίδα σωτηρίας που κατάφερε να βρει στη μουσική, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή η Αθηναϊδα Νέγκα δέχεται το δικό της διαδικτυακό bullying έχοντας φέρει σε δύσκολη θέση τη Μαρίνα Σάττι λίγο πριν της δώσει το βραβείο της. Κάτι που θα μπορούσε να έχει αποφύγει, αφού οι απονεμητές γνωρίζουν από πριν ποιους ανθρώπους θα βραβεύσουν, οπότε θα μπορούσε άνετα να ζητήσει να της αλλάξουν κατηγορία. Προφανώς εκείνη ήθελε να κάνει το δικό της statement και να μην το μετανιώσει καθόλου, όπως άφησε να φανεί σήμερα μιλώντας στο «Πρωινό ΣουΣού».

Έχοντας βρεθεί πάρα πολλές φορές στη μεγαλύτερη μουσική διοργάνωση της χρόνιας -στα βραβεία που μοιράζονται δεν θα σταθώ καν για προφανείς λόγους-, η εικόνα του VIP lounge των καλλιτεχνών -το οποίο φέτος απλώθηκε και τοποθετήθηκε μπροστά από τη σκηνή- ήταν απογοητευτική αφού ουσιαστικά οι περισσότεροι καλλιτέχνες εμφανίζονταν εκεί λίγα λεπτά πριν παραλάβουν το βραβείο τους και μετά κλείνονταν ξανά στα καμαρίνια τους με φίλους και συνεργάτες. Λαμπρή εξαίρεση ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο οποίος για τρεις περίπου ώρες δεν σηκώθηκε από τη θέση του και αποχώρησε μόνο όταν έπρεπε να ετοιμαστεί για το act του. Αρκετή ώρα κάθισε και η Ελένη Φουρέιρα, η οποία μάλιστα χόρευε όρθια και χειροκροτούσε την Έλενα Παπαρίζου όταν παρουσίασε ένα χορευτικό medley παλιότερων και νεότερων επιτυχιών της.

Ο Ιταλός Mahmood (προφέρεται «Μαμούντ») είχε ζητήσει να τραγουδήσει ζωντανά, αλλά προέκυψε ένα μικρό θέμα με τον ήχο του στο δεύτερο κομμάτι του και ζήτησε να το ξανατραγουδήσει κάτι που δεν ξέρουμε αν συνέβη αφού τελείωσε η πεντάωρη σχεδόν βραδιά που είχε σίγουρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να τη ζεις από τα παρασκήνια -ελπίζουμε εκεί τουλάχιστον να μην είχε τόση ζέστη όσο είχε στις κερκίδες. Ο Διονύσης Σχοινάς λίγο έλειψε να πέσει με την πλάτη από το υπερυψωμένο κομμάτι της σκηνής ενώ ο σύντροφος της Μαρίνας Σάττι, Ορέστης, τη συνόδευσε διακριτικά δίπλα της στο lounge χωρίς να τον καταλάβει κανείς. Όσο για τον Γιώργο Σαμπάνη, δεν άφηνε το χέρι της αγαπημένης του Ιωάννας Σαρρή και πολλοί λένε ότι το επόμενο βήμα στη σχέση τους δεν θα αργήσει.

Κατά τα άλλα, η Φαίη Σκορδά έκανε πολλά τηλέφωνα να σπάσουν όταν είπε στον αέρα ότι μία από τις τραγουδίστριες που πήραν βραβείο (Παπαρίζου, Αναστασία, Lila, Φουρέιρα, Βανδή, Σάττι, Λιόλιου) περιμένει παιδί, αλλά προς το παρόν η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται. Οι δικές μας πληροφορίες επιβεβαιώνουν μια άλλη εγκυμοσύνη συντρόφου ενός άντρα που βρισκόταν χτες εκεί αλλά δεν είναι τραγουδίστρια…

Διαβάστε επίσης: Η σοκαριστική περίπτωση του Απόστολου Λύτρα και οι σοβαρές ευθύνες των ανθρώπων της τηλεόρασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ