Όσα περισσότερα μυστικά μαγειρικής τόσο το καλύτερο για να έχουμε ένα γευστικό αποτέλεσμα ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουμε πολλά από μαγειρική. Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά που ετοίμασε στο πλατό της εκπομπής «Ελένη» ο Λάμπρος Παπακώστας είναι αέρινος και το οφείλει σε δύο πράγματα.
Το μυστικό για ένα καλό κουρκούτι είναι το αλκοόλ και η θερμοκρασία είπε ο σεφ. Για να κολλήσει το κουρκούτι πάνω στο ψάρι και να γίνει η κρούστα τραγανή θέλουμε όλα μας τα υλικά να είναι κρύα.
Μπακαλιάρος σκορδαλιά βήμα βήμα από τον Γιώργο Παπακώστα
Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά που έφτιαξε στο πλατό της «Ελένης» ο Λάμπρος Παπακώστας.
Υλικά
Λάδι για τηγάνισμα
800γρ – 1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
360γρ αλεύρι
60γρ κορν φλάουρ
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κγ αλάτι
50γρ βότκα
480-500γρ μπύρα (πολύ κρύα)
Για τη σκορδαλιά
500γρ ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
6-8 σκελίδες σκόρδο
60γρ ξύδι
240γρ ελαιόλαδο
Διαβάστε επίσης: Μπακαλιάρος σκορδαλιά: 9 μυστικά για γίνει τραγανός