Στις υψηλές θερμοκρασίες τα παγωμένα ροφήματα είναι μια απόλαυση. Ο Άκης Πετρετζίκης εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μια γρανίτα καρπούζι.
Πώς θα φτιάξουμε γρανίτα από καρπούζι
Συστατικά
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 800 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- φέτες καρπούζι, για το σερβίρισμα
Τα βήματα της συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στον πολυκόφτη.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στον πολυκόφτη και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
- Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης:
Ο σωστός συνδυασμός τροφών μπορεί να κάνει τη διαφορά