Το καλοκαίρι ξεκίνησε και επίσηςμα και η θερμοκρασία έχει σκαρφαλώσει για τα καλά, οπότε τι καλύτερο από ένα δροσερό και ανάλαφρο γλυκό. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την πιο έυκολη και δροσερή συνταγή για καλοκαιρινό Cheesecake με ζελέ φράουλα.

Υλικά:

Για τη βάση
150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
80 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα
600 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το ζελέ
150 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα
200 γρ. νερό, βραστό
200 γρ. νερό, κρύο
Για το σερβίρισμα
φράουλες, κομμένες στη μέση

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα στα 800 Watt μέχρι να λιώσει.
  • Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα, τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στα μπισκότα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πιέζοντάς το με τα χέρια μας.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ 100 γρ. κρέμα γάλακτος και τη σκόνη του ζελέ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 Watt μέχρι να ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος και να λιώσει η σκόνη.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει η κρέμα.
  • Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βγάζουμε τη βάση από την κατάψυξη, ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη σκόνη ζελέ και το βραστό νερό, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σκόνη.
  • Προσθέτουμε το κρύο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 25-30 λεπτά. (Εναλλακτικά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει.)
  • Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε σταδιακά με μια κουτάλα το ζελέ πάνω από την κρέμα.
  • Μεταφέρουμε ξανά στο ψυγείο για ακόμα 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια φροντίζοντας να σκουπίζουμε κάθε φορά καλά το μαχαίρι.
  • Σερβίρουμε με φράουλες.

Διαβάστε περισσότερες συνατγές στο akispetretzikis.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ