Υλικά (Για 8-10 μερίδες)
- 100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο, συν έξτρα για το άλειμμα του ταψιού
- 250 γραμμ. μπισκότα digestive
- 600 γραμμ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γραμμ. άχνη ζάχαρη
- Χυμό από μισό λάιμ
- 285 ml κρέμα γάλακτος
- 500 γραμμ. φρέσκα μούρα (σμέουρα, φράουλες, βατόμουρα,φραγκοστάφυλα)
- Βρώσιμα λουλούδια για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Για τη βάση: Βουτυρώνετε ένα ταψί 23 εκ. και απλώνετε αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζετε τα μπισκότα digestive σε μια πλαστική σακούλα και τα χτυπάτε με έναν πλάστη για να γίνουν κομματάκια.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και μετά το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Απλώνετε το μείγμα στο ταψάκι και πιέζετε με τα δάχτυλα για να δημιουργήσετε τη βάση. Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ και την κρέμα γάλακτος. Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφη υφή.
- Βάζετε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και απλώνετε με μια σπάτουλα. Αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
- Διακοσμείτε με φρέσκα μούρα και βρώσιμα λουλούδια πριν σερβίρετε.

Styling και Συνταγές: Victoria Gray. Απόδοση: Αγάπη Σιώρα.