Αν αναζητάτε μια πρωτότυπη συνταγή για τους καλεσμένους της Πρωτοχρονιάς, ο Χρήστος Βέργαδος μας δίνει τη λύση. Τα λαχταριστά brownies ελατάκια θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

240 γρ βούτυρο

170 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

350 γρ καστανή ζάχαρη

4 αβγά

200 γρ αλεύρι

250 γρ γιαούρτι

2 κάψουλες βανίλιας

Για την διακόσμηση

Σοκολάτα λιωμένη

Πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την σοκολάτα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το μείγμα των αβγών, προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  4. Κατόπιν ρίχνουμε το γιαούρτι και τις βανίλιες και ομογενοποιουμε.
  5. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί περίπου 20Χ30 στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα η οποία καλύπτει τα τοιχώματα.
  7. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.
  8. Μόλις κρυώσει τελείως το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια. Διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα και πολύχρωμη τρούφα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ