Μια άκρως εορταστική γλυκιά συνταγή για χριστουγεννιάτικο δέντρο από σφολιάτα μας δείχνει ο Γιώργος Τσούλης. Για να τη φτιάξετε χρειάζεστε ελάχιστα υλικά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κρόκο αυγού, για το άλειμμα
Για το σερβίρισμα
- Ζάχαρη άχνη
- Μπισκότο αστεράκι
Ο εξοπλισμός που θα χρειαστεί
- λαδόκολλα
- ξύλινα καλαμάκια
- ταψί
Οδηγίες για τη συνταγή για χριστουγεννιάτικο δέντρο από σφολιάτα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη κανέλα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στο πάγκο εργασία με τη μεγάλη πλευρά να κοιτάει εμάς και με ένα πινέλο αλείφουμε το μείγμα σε όλη του την επιφάνεια.
- Διπλώνουμε το φύλλο 1 φορά από τη μικρή πλευρά και κόβουμε το φύλλο σε 10 κάθετες λωρίδες.
- Παίρνουμε μία-μια τις λωρίδες, τις τραβάμε ελαφρά για να μεγαλώσουν, τις διπλώνουμε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και μπήγουμε ένα ξύλινο καλαμάκι έτσι ώστε να τις κρατήσουμε σταθερά
- Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με νερό και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και στολίζουμε με αστεράκι μπισκότο.
Κι αν έχετε ακόμα απορίες δείτε το video του Γιώργου Τσούλη:
Δείτε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com
Διαβάστε επίσης:
Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες, από την Ντίνα Νικολάου
Μελομακάρονα: 4 tips από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να πετύχει η κλασική συνταγή
Η συνταγή για τα τέλεια χριστουγεννιάτικα μπισκότα