Αν σας περίσσεψαν μελομακάρονα από τα Χριστούγεννα και θέλετε να τα αξιοποιήσετε σε μια πιο δημιουργική εκδοχή τους σας έχουμε τη λύση. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει το πιο εύκολο και γευστικό cheesecake με μελομακάρονα..

Υλικά:

Για τη βάση

50 γρ. μπισκότα τύπου digestive

300 γρ. μελομακάρονα, +έξτρα για το σερβίρισμα

50 γρ. βούτυρο, μαλακό

Για την κρέμα

600 γρ. τυρί κρέμα

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

10 γρ. φύλλα ζελατίνης

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

μέλι, για το σερβίρισμα

καρύδια, για το σερβίρισμα

Για το σερβίρισμα

μελομακάρονα, σπασμένα

μέλι

καρύδια

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν.
  2. Προσθέτουμε τα μελομακάρονα και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν και αυτά.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε ξανά μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι αρκετά ζουμερό.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ., φοράμε γάντια και απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα πιέζοντας με τα χέρια μας.
  5. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να σφήξει για τουλάχιστον 1 ώρα.
  6. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
  7. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος, περιμένουμε να πάρει ίσα-ίσα μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά. (Προσέχουμε να μην βράσει η κρέμα μας για πολύ ώρα γιατί θα μας καεί.)
  8. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες καλά, πιέζοντας με τα χέρια μας, τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες.
  9. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  10. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ σιγά σιγά το μείγμα που έχουμε στο κατσαρολάκι (κρέμα-ζελατίνες) και ομογενοποιούμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  11. Αφαιρούμε από τον κάδο και στρώνουμε πάνω από τη βάση μας ομοιόμορφα.
  12. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα μας για τουλάχιστον 5 ώρες.
  13. Σερβίρουμε με τα σπασμένα μελομακάρονα, μέλι και καρύδια.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ