Όταν η δροσιά μιας ανάμεικτης πράσινης σαλάτας ανακατεύεται με τη γεμάτη γεύση του χαλουμιού και τη γλύκα των ροδάκινων, τότε η απόλαυση απογειώνεται! Αυτή η υπέροχη σαλάτα του chef Γιώργου Τσούλη δεν γίνεται να λείπει από το καλοκαιρινό σας τραπέζι!
Υλικά
3 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
300 γρ. πράσινη σαλάτα mix
220 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κάθετες φέτες
150 γρ. φασολάκια, φρέσκα
70 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
30 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το χαλούμι και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Μόλις ψηθεί το τυρί, το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Κατόπιν, στο ίδιο σχαροτήγανο ψήνουμε τα ροδάκινα, μέχρι να μαλακώσουν (εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο). Όταν είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα, τα φασολάκια, το χαλούμι, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μίας χρήσης.
- Τέλος, τοποθετούμε τα ροδάκινα πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com