Φτιάξτε τις πιο νόστιμες κοτομπουκιές με γλυκοπατάτα και μυρωδικά και συνδυάστε τες με μια σος γιαουρτιού ή με την αγαπημένη κέτσαπ των παιδιών! Ιδανικό για μικρούς και μεγάλους είτε για σνακ είτε για κυρίως γεύμα,

Υλικά:
500 γρ. κιμά κοτόπουλου
350 γρ. γλυκοπατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
1 κ.γ. σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  2. Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  4. Βάζουμε στο μπολ τον κιμά κοτόπουλου, το ελαιόλαδο, το αλεύρι καρύδας, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  5. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  6. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  7. Φοράμε γάντια, πλάθουμε το μείγμα σε μικρές κοτομπουκιές και τις τοποθετούμε στο ταψί.
  8. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα οι κοτομπουκιές και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  9. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε τις κοτομπουκιές σε μια πιατέλα.
  10. Συνοδεύουμε με τη σος γιαουρτιού ή κέτσαπ, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δείτε όλες τις συνταγές στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ