Ο Σεπτέμβρης είναι εδώ και σας έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για πίτσα. Αν θέλετε μια εύκολη λύση για ένα βραδάκι με φίλους στο σπίτι, αλλά και για τα σαββατοκύριακα με τα παιδιά, ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την απόλυτη συνταγή για σκεπαστή πίτσα με σπιτική σάλτσα.
Υλικά:
Για τη ζύμη
150 γρ. νερό
½ κ.γ. ξηρή μαγιά
½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
75 γρ. καλαμποκάλευρο
25 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
1 κ.γ. αλάτι
25 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για τα χέρια
Για τη σάλτσα
200 γρ. χυμό ντομάτας
2 κ.σ. γεμάτες φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. γεμάτες παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη σύνθεση
230 γρ. μανιτάρια, από κονσέρβα, κομμένα και στραγγισμένα
150 γρ. μπέικον, σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
καλαμποκάλευρο, για το ταψί και το άνοιγμα
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν η μαγιά και η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο το σιμιγδάλι, το αλάτι και το ελαιόλαδο, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
- Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο, και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Καλύπτουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τα ζυμάρια να ξεκουραστούν είτε σε θερμοκρασία δωματίου για 30-60 λεπτά, είτε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον χυμό ντομάτας, τη φρυγανιά και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C (ή στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου) στον αέρα και τοποθετούμε μέσα ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ. ανάποδα να ζεσταθεί.
- Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο μια λαμαρίνα ή ένα ταψί με χαμηλό γείσο και μεταφέρουμε πάνω το μεγάλο κομμάτι ζύμης.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 25 εκ.
- Απλώνουμε τη μισή σάλτσα σε όλη την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τα μισά μανιτάρια, κόβουμε τις φέτες μπέικον σε ακανόνιστα κομμάτια και προσθέτουμε τα μισά από πάνω.
- Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες, βάζουμε τις μισές από πάνω και προσθέτουμε τη μισή μοτσαρέλα.
- Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με καλαμποκάλευρο, τοποθετούμε το μικρότερο ζυμάρι και το ανοίγουμε με έναν πλάστη σε λίγο μεγαλύτερη διάμετρο από το προηγούμενο.
- Τοποθετούμε το ζυμάρι στο ταψί πάνω από το πρώτο ζυμάρι και διπλώνουμε περιμετρικά προς τα μέσα τα δυο ζυμάρια ώστε να σφραγίσουμε τη γέμιση.
- Τρυπάμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
- Μεταφέρουμε τη λαμαρίνα στον φούρνο τοποθετώντας την πάνω από το ανάποδο ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
- Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και απλώνουμε πάνω στην πίτσα την υπόλοιπη σάλτσα, τη ρίγανη, την υπόλοιπη μοτσαρέλα, τα μανιτάρια, το μπέικον και την πιπεριά.
- Μεταφέρουμε ξανά στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com