Λαχταριστό, αφράτο, ζουμερό και γεμάτο με τη φυσική γλύκα από ώριμες μπανάνες! Αυτό το χειροποίητο banana bread του chef Γιώργου Τσούλη, είναι η απόλυτη λιχουδιά, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας.
Υλικά:
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη, καστανή
2 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
2 αυγά, large
220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
2 γρ. αλάτι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κυβάκια
3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Αλευροβουτυρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ, διαστάσεων 30×12εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά ένα- ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο, πριν ρίξουμε το επόμενο.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά, έπειτα προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε εκ νέου.
- Αφαιρούμε τον κάδο, προσθέτουμε το μείγμα με τις μπανάνες και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει στεγνό.
- Αφήνουμε το banana bread να κρυώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
δείτε περισσότερες συνταγές στο https://www.giorgostsoulis.com/