Λαχταριστό, αφράτο, ζουμερό και γεμάτο με τη φυσική γλύκα από ώριμες μπανάνες! Αυτό το χειροποίητο banana bread του chef Γιώργου Τσούλη, είναι η απόλυτη λιχουδιά, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας.

Υλικά:

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη, καστανή
2 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
2 αυγά, large
220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
2 γρ. αλάτι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κυβάκια
3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Αλευροβουτυρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ, διαστάσεων 30×12εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά ένα- ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο, πριν ρίξουμε το επόμενο.
  5. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά, έπειτα προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε εκ νέου.
  6. Αφαιρούμε τον κάδο, προσθέτουμε το μείγμα με τις μπανάνες και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει στεγνό.
  8. Αφήνουμε το banana bread να κρυώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

δείτε περισσότερες συνταγές στο https://www.giorgostsoulis.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ