Θέλετε ένα εύκολο, γρήγορο και πάνω από όλα ελαφρύ cheesecake; Ο Άκης Πετρετζίκης μας έχει την απόλυτη συνταγή για healthy cheesecake με εύκολη σπιτική μαρμελάδα φράουλα-τσία, ώστε να εντυπωσιαάσετε τους καλεσμένους σας.
Υλικά
250 γρ. φράουλες
50 γρ. μέλι
20 γρ. σπόρους τσία
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
100 γρ. τυρί κρέμα light
50 γρ. μέλι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. μπισκότα τύπου digestive, ολικής άλεσης
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τις φράουλες και το μέλι, και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. (Εναλλακτικά μπορούμε να λιώσουμε τις φράουλες με ένα πιρούνι για να διατηρήσουν το έντονο χρώμα τους.)
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους σπόρους τσία και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα μοιράζουμε σε 4 ποτηράκια.
- Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα και τη μαρμελάδα.
- Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com