Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με brownie, φράουλες και γκανάς σοκολάτας! Άκρως σοκολατένιο και λαχταριστό επιδόρπιο για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Υλικά:

Για το brownie
350 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το ταψί
250 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ. κουβερτούρα
500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το προσθέτουμε και αυτό.
  • Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1,5-2 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι, και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια γκανάς.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη 10-15 λεπτά να κρυώσει.
  • Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω από το brownie.
  • Ρίχνουμε από πάνω την γκανάς και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Περιχύνουμε με λιωμένη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com