Ένας διαφορετικός και πεντανόστιμος τρόπος να συνδυάστε τις κλασικές και αγαπημένες πατάτες με αυγά. Μια ζεστή σαλάτα με πατάτες baby, βραστά αυγά και πιπεριές Φλωρίνης δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

1 κιλό πατάτες baby
6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε βαζάκι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, μικρά (μόνο το πράσινο μέρος)
⅓ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε αλάτι.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε ένα ξύλο κοπής οριζόντια στη μέση και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 
  • Βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρόλακι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε αλάτι.
  • Μεταφέρουμε τα αυγά στο κατσαρολάκι με μια τρυπητή κουτάλα, περιμένουμε να φτάσει ξανά το νερό σε θερμοκρασία βρασμού και από εκείνη τη στιγμή, βράζουμε για 6 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μεταφέρουμε με την τρυπητή κουτάλα τα αυγά στο μπολ για να σταματήσει ο βρασμός.
  • Καθαρίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις μισές πατάτες με τη φλούδα προς τα πάνω.
  • Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα χωρίς να ανακατέψουμε.
  • Αφαιρούμε με μια τσιμπίδα, μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβανουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες πατάτες. 
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές στο σχαροτήγανο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στην πιατέλα με τις πατάτες. 
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μέλι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. 
  • Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τις πατάτες και τις πιπεριές. 
  • Κόβουμε τα αυγά στη μέση, τα μεταφέρουμε πάνω στις πατάτες, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. 
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε από πάνω, και σερβίρουμε. 

Διαβάστε επίσης: Η πιο viral αγγουροσαλάτα που έχει ξετρελάνει όλο τον κόσμο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ