Ένας διαφορετικός και πεντανόστιμος τρόπος να συνδυάστε τις κλασικές και αγαπημένες πατάτες με αυγά. Μια ζεστή σαλάτα με πατάτες baby, βραστά αυγά και πιπεριές Φλωρίνης δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
1 κιλό πατάτες baby
6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε βαζάκι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, μικρά (μόνο το πράσινο μέρος)
⅓ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε αλάτι.
- Κόβουμε τις πατάτες σε ένα ξύλο κοπής οριζόντια στη μέση και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα κατσαρόλακι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε αλάτι.
- Μεταφέρουμε τα αυγά στο κατσαρολάκι με μια τρυπητή κουτάλα, περιμένουμε να φτάσει ξανά το νερό σε θερμοκρασία βρασμού και από εκείνη τη στιγμή, βράζουμε για 6 λεπτά.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μεταφέρουμε με την τρυπητή κουτάλα τα αυγά στο μπολ για να σταματήσει ο βρασμός.
- Καθαρίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις μισές πατάτες με τη φλούδα προς τα πάνω.
- Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα χωρίς να ανακατέψουμε.
- Αφαιρούμε με μια τσιμπίδα, μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβανουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες πατάτες.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές στο σχαροτήγανο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στην πιατέλα με τις πατάτες.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μέλι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τις πατάτες και τις πιπεριές.
- Κόβουμε τα αυγά στη μέση, τα μεταφέρουμε πάνω στις πατάτες, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε από πάνω, και σερβίρουμε.
Διαβάστε επίσης: Η πιο viral αγγουροσαλάτα που έχει ξετρελάνει όλο τον κόσμο!