Υλικά για 8-10 μερίδες
250 γραμμ. μαλακόβούτυρο, συν έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
250 γραμμ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. μέλι
1/2 κ.σ. γάλα
Για την κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
125 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για τη διακόσμηση
6 σύκα κομμένασε κομματάκια
2 κ.σ. μέλι
Βρώσιμα λουλούδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βουτυρώνετε τη φόρμα του κέικ.
- Ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια σε ένα μπολ και χτυπάτε με μίξερ.
- Προσθέτετε το μέλι και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ.
- Ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει αρκετά. Αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά, το γυρίζετε ανάποδα και το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Για την κρέμα μασκαρπόνε
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το τυρί μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ανακατεύετε τα δύο μείγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Απλώνετε την κρέμα μασκαρπόνε πάνω από το κέικ, διακοσμείτε με τα σύκα και μια γενναία δόση μέλι και βρώσιμα λουλούδια.
