Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και αν ψάχνετε μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για γλυκό αυτή την εποχή, σας έχουμε την ιδανική. Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει κέικ μήλου με σοκολάτα και υπόσχεται να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς σας καλεσμένους.

Υλικά:

4 αυγά, μεσαία (200 γρ.)
270 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, + εξτρα για τη φόρμα
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για τη φόρμα
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γρ. κακάο
½ κ.σ. κανέλα
1 κόκκινο μήλο
1 πράσινο μήλο
170 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
καρύδια, τριμμένα
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανιλίνη, το αλάτι και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Χρησιμοποιώντας μια σίτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και την κανέλα, και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια κουτάλα.
  6. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  7. Ψιλοκοβουμε την κουβερτουρα, τη ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  8. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 28 εκ.
  9. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και τη χτυπάμε λίγο στον πάγκο εργασίας για να απλωθεί καλά το μείγμα.
  10. Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
  11. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  12. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα, καρύδια και φύλλα δυόσμου.

Δείτε όλες τις συνταγές στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ