Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και αν ψάχνετε μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για γλυκό αυτή την εποχή, σας έχουμε την ιδανική. Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει κέικ μήλου με σοκολάτα και υπόσχεται να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς σας καλεσμένους.
Υλικά:
4 αυγά, μεσαία (200 γρ.)
270 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, + εξτρα για τη φόρμα
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για τη φόρμα
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γρ. κακάο
½ κ.σ. κανέλα
1 κόκκινο μήλο
1 πράσινο μήλο
170 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
καρύδια, τριμμένα
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανιλίνη, το αλάτι και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Χρησιμοποιώντας μια σίτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και την κανέλα, και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια κουτάλα.
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Ψιλοκοβουμε την κουβερτουρα, τη ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 28 εκ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και τη χτυπάμε λίγο στον πάγκο εργασίας για να απλωθεί καλά το μείγμα.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα, καρύδια και φύλλα δυόσμου.
Δείτε όλες τις συνταγές στο akispetretzikis.com