O γνωστός σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια λαχταριστή παραλλαγή της παραδοσιακής σούπας της Ανάστασης της μαγειρίτσας και την φτιάχνει με κοτόπουλο.
Τα υλικά για μαγειρίτσα με κοτόπουλο (4-6 μερίδες)
- 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
- 500 γραμμ. μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 500 γραμμ. συκωτάκια κοτόπουλο
- 300 γραμμ. φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 100 γραμμ. ρύζι καρολίνα
- 3 αυγά μέτρια
- 1 μαρούλι χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Χυμό από 2-3 λεμόνια
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει ρίχνετε τα συκωτάκια και τα ζεματάτε για 10 λεπτά. Σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσουν καλά.
- Σε ένα μπολ κόβετε τα συκωτάκια σε πολύ μικρά κομμάτια και τα αφήνετε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τo κοτόπουλο και τα σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνετε τα συκωτάκια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. Έπειτα αδειάζετε στην κατσαρόλα τον ζωμό, το ρύζι, το μαρούλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύετε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά περίπου για 30-40 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη η μαγειρίτσα, προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 2-3 λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών και λίγο ζεστό ζουμί από το φαγητό, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώστε να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
- Ρίχνετε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, αφήνετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει μια βράση. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε και σερβίρετε.
Πρώτη δημοσίευση στο τεύχος 1013 του περιοδικού ΟΚ!

Διαβάστε επίσης: 8 μυστικά για τα πιο νόστιμα και αφράτα πασχαλινά κουλουράκια