O γνωστός σεφ Γιώργος Τσούλης, προτείνει μια ιδιαίτερα γευστική συνταγή –ορεκτικό που θα εμπλουτίσει με τον καλύτερο τρόπο το νηστίσιμο οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά (Για 5 μερίδες)

  • 200 γραμμ. ταραμά λευκό
  • 350 γραμμ. ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κλαδάκια δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα:
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ψωμί και αρκετό νερό ώστε να το σκεπάσει. Το αφήνετε στην άκρη να μουλιάσει.
  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζετε τον ταραμά, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά με σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί ο ταραμάς.
  3. Στη συνέχεια στραγγίζετε πολύ καλά το ψωμί, το προσθέτετε στο μπολ με τον ταραμά μαζί με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε φορώντας γάντια,
    μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Τυλίγετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, το πλάθετε σε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων.
  6. Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τους ταραμοκεφτέδες, μέχρι να χρυσαφίσουν.
  7. Τους μεταφέρετε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει την περίσσεια λαδιού.
  8. Σερβίρετε τους ταραμοκεφτέδες ζεστούς, γαρνίροντας με κρεμμύδι και μαϊντανό.

Πρώτη δημοσίευση στο τεύχος 1012 του περιοδικού ΟΚ!

Διαβάστε επίσης: Το vegan σοκολατένιο κέικ του Γιώργου Τσούλη που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ