Αν θέλετε να δώσετε χρώμα στο τραπέζι σας, αυτή η πολύχρωμη πίτσα λαχανικών από τον chef Γιώργο Τσούλη είναι η ιδανική επιλογή! Φτιαγμένη με φρέσκα υλικά, και χειροποίητη πανεύκολη ζύμη, θα σας ταξιδέψει με τη γεύση της.

Υλικά:

Για τη ζύμη

600 γρ. αλεύρι σκληρό +extra για το άνοιγμα της ζύμης
5 γρ. μαγιά, ξερή
2 κ.σ. ελαιόλαδο & έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
360 ml νερό

Για την πίτσα

300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
200 γρ. κέτσαπ
3-4 μανιτάρια λευκά, κομμένα σε ροδέλες
7-8 ντοματίνια, κομμένα στα 4
1 κολοκύθι, σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι, σε ροδέλες
1 μελιτζάνα, σε ροδέλες
2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Αφού ενεργοποιηθεί η μαγιά, προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το νερό και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι και να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.
  • Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο μπολ, το οποίο σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ½ ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C, στις αντιστάσεις πάνω κάτω και τοποθετούμε ένα ταψί φούρνου ανάποδα και το αφήνουμε να πυρώσει.
  • Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη, τα οποία κάνουμε μπαλάκια και με έναν πλάστη τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 30 εκ.
  • Στη συνέχεια, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο προσεκτικά, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με λίγο αλεύρι κι έπειτα, μεταφέρουμε τη βάση της πίτσας πάνω στο ταψί.
  • Απλώνουμε 2-3 κουταλιές κέτσαπ πάνω στην επιφάνεια κάθε ζύμης, καλύπτουμε με όσα κομμάτια κολοκυθιού, ντομάτας, καρότου, πιπεριάς, μελιτζάνας, κρεμμυδιού επιθυμούμε, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγη από τη ρίγανη , αλάτι και πιπέρι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά για όλα τα ζυμαράκια.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε την πίτσα με τη μοτσαρέλα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρουμε την πίτσα από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ