Αν θέλετε ένα διαφορετικό και εύκολο γλυκό για τα Χριστούγεννα ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος μας προτείνει τα πιο εντυπωσιακά και γευστικά gingerbread cupcakes.

Υλικά:

Για τα cupcakes

120 γρ βούτυρο

100 γρ καστανή ζάχαρη

1 αβγό

120 ml γάλα

120 γρ μελάσσα

170 γρ αλεύρι

1 κάψουλα βανίλιας

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σκόνη κανέλα

1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ

1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 πρέζα αλάτι

Για το frosting

130 γρ τυρί κρέμα

60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

180 γρ ζάχαρη άχνη

1/4 κ.γ. σκόνη τζίντζερ

1/4 κ.γ. σκόνη κανέλα

1 κάψουλα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αβγό και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε τη μελάσσα και το γάλα.
  3. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αδειάζουμε σε 6-8 φορμάκια για cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.
  5. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει καλά.
  6. Κατόπιν προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
  8. Γαρνίρουμε τα κρύα cupcakes και διακοσμούμε με gingerbread cookies.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ