Αν θέλετε ένα διαφορετικό και εύκολο γλυκό για τα Χριστούγεννα ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος μας προτείνει τα πιο εντυπωσιακά και γευστικά gingerbread cupcakes.
Υλικά:
Για τα cupcakes
120 γρ βούτυρο
100 γρ καστανή ζάχαρη
1 αβγό
120 ml γάλα
120 γρ μελάσσα
170 γρ αλεύρι
1 κάψουλα βανίλιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σκόνη κανέλα
1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
Για το frosting
130 γρ τυρί κρέμα
60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
1/4 κ.γ. σκόνη κανέλα
1 κάψουλα βανίλιας

Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το αβγό και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε τη μελάσσα και το γάλα.
- Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε σε 6-8 φορμάκια για cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Κατόπιν προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
- Γαρνίρουμε τα κρύα cupcakes και διακοσμούμε με gingerbread cookies.