Το αρνί είναι το παραδοσιακό φαγητό του Πάσχα και κυρίως το αρνί στης σούβλας. Αν όμως είστε από αυτούς που θέλετε να κρατήσετε το έθιμο αλλά βαρεθήκατε το αρνί της σούβλας σας έχουμε εναλλακτική πρόταση!

Με τη βοήθεια του Τάσσου Αντωνίου και του mamapeinao.gr, μπορείτε για να φτιάξετε στο φούρνο σας ή να το δώσετε σε φούρνο να σας το ψήσει, το πιο νόστιμο και ζουμερό αρνί μπούτι με baby πατάτες.

Δείτε τα υλικά και το τρόπο παρασκευής

Υλικά

  • 3 κιλά αρνίσιο μπούτι
  • 10 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 10 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 5-6 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τις πατάτες:

  • 500 γρ. baby πατάτες πλυμένες και τριμμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  • Τοποθετούμε το αρνίσιο μπούτι στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Με ένα μαχαίρι κάνουμε μικρές σχισμές στο ψαχνό του αρνίσιου κρέατος, σε όλη την επιφάνεια του, και από τις 2 πλευρές. Αλατίζουμε κάθε σχισμή. Μπήγουμε μέσα καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου και τα κλωνάρια από φρέσκο δεντρολίβανο. Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Απλώνουμε με πινέλι πικάντικη μουστάρδα και από τις δυο πλευρές του κρέατος. Περιχύνουμε το μπούτι με παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.

Ετοιμάζουμε τις baby πατάτες:

  • Σε μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις αναμειγνύουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε τις πατάτες με τα χέρια, να λαδωθούν καλά. Αραδιάζουμε τις πατάτες στη λαμαρίνα του φούρνου μαζί με το αρνάκι.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις. Θα χρειαστεί 50-60 λεπτά ψησίματος ανά κιλό αρνίσιου κρέατος.

Δείτε το βίντεο:

Για περισσότερες συνταγές, επισκεφθείτε το mamapeinao.gr

Διαβάστε επίσης: 14+1 μυστικά για το τέλειο πασχαλινό τσουρέκι!