Το γιορτινό τραπέζι ετοιμάζεται να στρωθεί με φαγητά και πολλά γλυκά. Αν το έχετε με τη μαγειρική ίσως να μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε κάποιες από τις παρακάτω συνταγές με χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα αφήσουν ικανοποιημένο και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο σας.
15 χριστουγεννιάτικα γλυκά για να διαλέξετε αυτό που θέλετε
1. Χριστουγεννιάτικος κορμός από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Σοκολατένιο παντεσπάνι και μους σοκολάτας με λευκή επικάλυψη για τον τέλειο συνδυασμό προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στα γλυκά που δεν πρέπει να λείπουν από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό.
Στις ευκολίες αυτού του γλυκού είναι ότι το παντεσπάνι μπορείτε να το φτιάξετε δύο με τρεις ημέρες πριν. Αφού κρυώσει τελείως, θα το σκεπάσετε γύρω-γύρω όλο το ταψί με μεμβράνη και θα το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα κρατήσει την υγρασία του.
Επίσης ολόκληρος ο κορμός είναι καλύτερα να έχει ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα ώστε να μείνει στο ψυγείο και να σταθεί.
Δείτε τη συνταγή που προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για χριστουγεννιάτικο κορμό
2. Πάβλοβα με κόκκινα φρούτα από τη Ντίνα Νικολάου
Η πάβλοβα είναι από τα γλυκά που δεν λείπουν από τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Ο κορμός που μας προτείνει η Ντίνα Νικολάου γίνεται πολύ γρήγορα και με λίγα υλικά και σερβίρετε εύκολα σε ωραία κομμάτια. Το τυρί κρέμα και τα κόκκινα φρούτα τον κάνει πολύ πλούσιο σε γεύση και υφή. Και μπορείτε να επιλέξετε τα κόκκινα φρούτα της αρεσκείας σας.
Η συνταγή για την πάβλοβα με κόκκινα φρούτα από τη Ντίνα Νικολάου
3. Κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου
Το μυστικό του Τάσου Αντωνίου για τους κουραμπιέδες βρίσκεται στην καρδιά τους που είναι σοκολατένια! Οι απολαυστικοί κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού από τον σεφ είναι αφράτοι και βουτυρένιοι και χρειάζονται λίγα υλικά.
Δείτε πως θα φτιάξετε τους διαφορετικούς κουραμπιέδες του Τάσου Αντωνίου.

4. Pancakes χριστουγεννιάτικο δέντρο από τον Γιώργο Τσούλη
Άκρως εντυπωσιακό κι όμως τόσο απλό. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο από pancakes θα εντυπωσιάσει τα παιδιά σας που δεν θα βλέπουν την ώρα για να το… διαλύσουν και να το γευτούν. Στα tips που δίνει ο Γιώργος Τσούλης είναι αφήσουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για μία μέρα ώστε να γίνει ακόμη πιο αφράτη και νόστιμη.
Δείτε την συνταγή για το χριστουγεννιάτικο δέντρο από pancakes

5. Σου με κρέμα φουντουκιού από τον Γιάννη Λουκάκο
Σου με κρέμα φουντουκιού προτείνει ο Γιάννης Λουκάκος για τις φετινές γιορτές. Το μυστικό είναι στο βούτυρο για να πετύχουν τα σου αλλά και στο καβούρδισμα των φουντουκιών για να πετύχει η πραλίνα.
Δείτε τι θα χρειαστείτε για τη συνταγή των σου με κρέμα φουντουκιου

6. Χριστουγεννιάτικο semifreddo από τον Άκη Πετρετζίκη
Αν αγαπάτε χειμώνα καλοκαίρι τα γλυκά της κατάψυξης μπορείτε να δοκιμάσετε τη χριστουγεννιάτικη εκδοχή του semifreddo από τον Άκη Πετρετζίκη. Τα βρώσιμα κονφετί στο crumble και τη γέμιση θα δώσουν τη festive διάθεση στο πιάτο.
Δείτε τη συνταγή για χριστουγεννιάτικο semifreddo

7. Πανετόνε από τον Γιώργο Τσούλη
Στις χριστουγεννιάτικες συνταγές του Γιώργου Τσούλη και το ιδιαίτερο γλυκό που έρχεται από την Ιταλία, το χριστουγεννιάτικο κέικ, το πανετόνε.
Στα 4 tips του σεφ για το πανετόνε:
- Λαδώνουμε τα χέρια μας για να μην κολλάει το ζυμάρι στα χέρια μας.
- Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά, η αναλογία είναι στο ζυμάρι 60 γρ. και στο προζύμι 8 γρ.
- Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στην υφή του πανετόνε, μόλις ψηθούν καρφώνουμε δύο καλαμάκια για σουβλάκια στο κάτω μέρος των πανετόνε και τα στηρίζουμε ανάμεσα σε δύο σκεύη, έτσι ώστε το πανετόνε να κρέμεται ανάποδα στον αέρα ώστε καθώς κρυώνει να μη χάσει τον όγκο του.
- Δεν ανοίγουμε το φούρνο όσο ψήνουμε τα πανετόνε.
Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και πώς θα το φτιάξετε

8. Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανα από τον Γιάννη Λουκάκο
Αν το έχετε με την παρασκευή των γλυκών ίσως πρέπει να δοκιμάσετε τον χριστουγεννιάτικο κορμό με κάστανα από τον Γιάννη Λουκάκο. Προσοχή στο ζύγισμα και στο ανακάτεμα της μαρέγκας!

9. Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα
Σταφίδες, δαμάσκηνα και αλκοόλ, τι μπορεί να πάει λάθος σε αυτή τη συνταγή; Το παραδοσιακό αγγλικό γλυκό έχει σίγουρα μια θέση στο γιορτινό τραπέζι.
Δείτε πώς φτιάχνει τη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα ο Γιάννης Λουκάκος

10. Χριστουγεννιάτικο γλυκό με μαρέγκες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ένα εύκολο και πολύ εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό που γίνεται εύκολα με απλά υλικά. Τραγανές μαρέγκες που στην καρδιά είναι μαστιχωτές και μπορείτε να βάψετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής βρίσκονται στη βάση αυτού του γλυκού που μπορείτε να σερβίρετε σε μια ωραία πιατέλα ή σε ένα ωραίο μπολ μαζί με κόκκινα φρούτα.
Δείτε τη συνταγή για το χριστουγεννιάτικο γλυκό με μαρέγκες

Χριστουγεννιάτικα γλυκά για τους λάτρεις της σοκολάτας
11. Κέικ με μαυροδάφνη και γκανάς σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Το πιο γιορτινό και αρωματικό κέικ με κόκκινο γλυκό κρασί μαυροδάφνη και σοκολάτα! Είναι το τέλειο γλυκό για ένα εορταστικό τραπέζι.

12. Τερίνα σοκολάτας από την Ντίνα Νικολάου
Μια ονειρεμένη τερίνα σοκολάτας θα γίνει ο πρωταγωνιστής του γιορτινού δείπνου. Θα τη συνοδέψετε με κρέμα ανγκλέζ. Είναι η βασικότερη κρέμα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής και συμπληρώνει τέλεια την τερίνα. Για να την σερβίρετε, αναποδογυρίστε την τερίνα σε μια μακρόστενη πιατέλα και στολίστε με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά.
Δείτε τα υλικά της συνταγής για την τερίνα και βήμα βήμα πώς θα την φτιάξετε.

13. Χριστουγεννιάτικο δέντρο σοκολάτας
Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει στολίδια που τρώγονται. Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης προτείνει στα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα φτιάξετε να είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σοκολάτας. Έχει μονάχα ένα υλικό, τη σοκολάτα και στο γαρνίρισμα μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει.
Δείτε πώς θα φτιάξετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σοκολάτας

14. Μους σοκολάτα με μελομακάρονα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία τόσο πλούσια μους σοκολάτα με μελομακάρονα που δίνουν έξτρα γεύση και γιορτινό vibe, η οποία είναι εξαιρετικά αφράτη χάρη στην ειδική διαδικασία παρασκευής της, που ονομάζεται pâte à bombe. Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι ειδικός στην σοκολάτα και μια τέτοια συνταγή δεν θα μπορούσε να ανήκει σε άλλο.
Δείτε πώς θα φτιάξετε μους σοκολάτα με μελομακάρονα

15. Trifle με 3 σοκολάτες από τον Δημήτη Μακρυνιώτη
Ένα γιορτινό γλυκό απίστευτα εύκολο γλυκό για το οποίο θα χρειαστείτε στα κύρια υλικά σας μελομακάρονα, κουραμπιέδες και μπόλικη σοκολάτα.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για trifle με 3 σοκολάτες

Διαβάστε επίσης:
Μελομακάρονα: 4 tips από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να πετύχει η κλασική συνταγή
Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες, από την Ντίνα Νικολάου
Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με καραμέλα: Το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους