Υλικά (Για 2 μερίδες)
- Λίγο αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
- 250 γραμμ. φύλλο σφολιάτας
- 150 ml κρεμ φρες
- 60 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοκομμένο πιπέρι
- 100 γραμμ. κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 200 γραμμ. σπαράγγια
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 μικρό αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Ρίχνετε στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλεύρι και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τις άκρες (1-2 εκ.).
- Βάζετε προσεκτικά την ανοιγμένη σφολιάτα σε ένα ταψί, στο οποίο έχετε ήδη απλώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την κρεμ φρες και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.
- Απλώνετε το μείγμα της κρέμας πάνω στη σφολιάτα.
- Βάζετε από πάνω τις φέτες κολοκυθιού και τα σπαράγγια.
- Ανακατεύετε το γάλα με το χτυπημένο αυγό και με ένα πινέλο αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με το μείγμα.
- Ψήνετε την τάρτα στον φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα χρυσό-καφέ χρώμα.

Styling και συνταγές: Victoria Gray. Απόδοση: Αγάπη Σιώρα.