Υλικά για 4 άτομα

  • 320 γραμμ. σφολιάτα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 γραμμ. σπαράγγια με κομμένες τις άκρες
  • 30 γραμμ. βούτυρο
  • Θαλασσινό αλάτι και
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. πέστο
  • 100 γραμμ. φέτα σε κύβους
  • Πράσινα φύλλα λαχανικών για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Απλώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας και αλείφετε με τον κρόκο.
  2. Τρυπάτε στη μέση με ένα πιρούνι και ψήνετε για 10-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να είναι σχεδόν ψημένη.
  3. Όσο ψήνεται η σφολιάτα, σοτάρετε τα σπαράγγια στο βούτυρο με αλάτι και πιπέρι για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  4. Βγάζετε τη σφολιάτα από τον φούρνο και πατάτε στη μέση με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  5. Καλύπτετε τη βάση με το πέστο, τα σπαράγγια και τη φέτα.
  6. Ψήνετε για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να πάρει η τάρτα χρυσό χρώμα.
  7. Σερβίρετε με πράσινα φύλλα.

STYLING & ΣΥΝΤΑΓΗ: VICTORIA GRAY
ΑΠΟΔΟΣΗ: ΑΓΑΠΗ ΣΙΩΡΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: CLIVE SHALICE