Υλικά για 4 άτομα
- 320 γραμμ. σφολιάτα
- 1 κρόκο αυγού
- 100 γραμμ. σπαράγγια με κομμένες τις άκρες
- 30 γραμμ. βούτυρο
- Θαλασσινό αλάτι και
- φρεσκοκομμένο πιπέρι
- 3 κ.σ. πέστο
- 100 γραμμ. φέτα σε κύβους
- Πράσινα φύλλα λαχανικών για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Απλώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας και αλείφετε με τον κρόκο.
- Τρυπάτε στη μέση με ένα πιρούνι και ψήνετε για 10-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να είναι σχεδόν ψημένη.
- Όσο ψήνεται η σφολιάτα, σοτάρετε τα σπαράγγια στο βούτυρο με αλάτι και πιπέρι για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Βγάζετε τη σφολιάτα από τον φούρνο και πατάτε στη μέση με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Καλύπτετε τη βάση με το πέστο, τα σπαράγγια και τη φέτα.
- Ψήνετε για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να πάρει η τάρτα χρυσό χρώμα.
- Σερβίρετε με πράσινα φύλλα.

STYLING & ΣΥΝΤΑΓΗ: VICTORIA GRAY
ΑΠΟΔΟΣΗ: ΑΓΑΠΗ ΣΙΩΡΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: CLIVE SHALICE