Η Σαρακοστή είναι εδώ και εκτός από την παράδοση, είναι μια καλή ευκαιρία να αποτοξινωθούμε από το κρέας! Ένα νηστίσιμο πιάτο μπορεί να είναι και χαμηλό σε θερμίδες αλλά και πεντανόστιμο.
Σήμερα επιλέξαμε να προτείνουμε μια νηστίσιμη και εύκολη συνταγή από τη συλλογή του Άκη Πετρετζίκη, η οποία θα είναι έτοιμη σε 15 λεπτά και θα τους ξετρελάνει όλους!
Τηγανητό ρύζι με γαρίδες στο air fryer
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
10 γαρίδες, Νο 1, καθαρισμένες
400 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα
100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 ½ κ.σ. σάλτσα τεριγιάκι
1 ½ κ.σ. σησαμέλαιο
20-30 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, 1 κ.γ. τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 190°C.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες, τις πιπεριές, τον αρακά, τα καρότα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά, και μεταφέρουμε στον κάδο της φριτέζας.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας στον μισό χρόνο.
Αφαιρούμε το ρύζι από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Αφαιρούμε από τον κάδο τις γαρίδες με τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στο μπολ με το ρύζι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα τεριγιάκι και το σησαμέλαιο.
Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ, το τρίβουμε στον τρίφτη, το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια.
Και καλή μας όρεξη!
Διαβάστε επίσης: Vegan πατατοσαλάτα έτοιμη σε 10 λεπτά, από τον Άκη Πετρετζίκη