Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο, εύκολο και δροσερό γλυκό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού σας έχουμε την τέλεια λύση.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει την πιο απλή συνταγή για καλοκαιρινό επιδόρπιο. Το εύκολο γιαουρτογλυκό με μπισκότο και μους γιαουρτιού είναι σίγουρο πως θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
250 γραμ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
100 γραμ. αλεσμένη ψίχα φιστίκι Αιγίνης (να μη γίνουν σκόνη)
1 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
100 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 λεμόνι (ξύσμα)
3 φύλλα ζελατίνας (2 γρ. έκαστο)
250 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
3 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
- Αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα με τα φιστίκια και τη στέβια.
- Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε μία φόρμα δαχτυλίδι 23 εκατοστών.
- Παγώνουμε τη φόρμα με την βάση για 10 λεπτά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να έρθει σε παχύρρευστη μορφή.
- Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας για 10 λεπτά σε κρύο νερό.
- Έπειτα τα στύβουμε και τα διαλύουμε σε 2 κ.σ. βραστό νερό.
- Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο παραπάνω μίγμα, ανακατεύοντας, να πάει παντού.
- Προσθέτουμε το αφράτο μίγμα γιαουρτιού στο μπισκότο και βάζουμε το γιαουρτογλυκό στο ψυγείο να παγώσει.
- Γαρνίρουμε με σάλτσα φρούτων ή με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ή με κάποια φρούτα επιλογής μας.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο argiro.gr