Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει και ο Άκης Πετρετζίκης μαζί με τον μικρό Αχιλλέα και την αδελφή του Ακυλίνα μπήκαν στην κουζίνα για να ετοιμάσουν χριστουγεννιάτικα μπισκότα.
Ο μεν για να δημιουργήσει και η δε για να παρατηρήσει τις εργασίες για την κατασκευή τους. Ο μικρός Αχιλλέας στολίζει με icing τα gingerbread cookies και η αδελφή του συμμετέχει με τον τρόπο της στη διαδικασία, ενώ ο Άκης Πετρετζίκης φωτογραφίζει τη στιγμή.
Η συνταγή για τα gingerbread cookies που έφτιαξαν με τον γιο του

Τα υλικά για τα gingerbread cookies
- 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά, μεσαία
- 300 γρ. μέλι
Για το royal icing
- 2 ασπράδια, από μεσαία αβγά
- 480 γρ. άχνη ζάχαρη
- 35 γρ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Οδηγίες παρασκευής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ, φοράμε γάντια, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας τρίβοντας το βούτυρο μέχρι να έχουμε την υφή βρεγμένης άμμου.
- Προσθέτουμε την υγρή στέβια και το μέλι, και ανακατεύουμε ξανά με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Μεταφέρουμε τη μισή ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε κυκλικό σχήμα πάχους 0.5 εκ. και δημιουργούμε μπισκότα με τη βοήθεια χριστουγεννιάτικων κουπ πατ σε σχέδια της επιλογής μας.
- Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει, την πλάθουμε ξανά και αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα μπισκότα.
- Αφαιρούμε με ένα πινέλο το περιττό αλεύρι από τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στην πάνω σχάρα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη. (Συνολικά θα βγουν περίπου 5 δόσεις.)
Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Η εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη