Η Ντίνα Νικολάου παρουσίασε το νέο της βιβλίο Dina’s Bakery με παρουσία αρκετών καλεσμένων. Στις δηλώσεις της ανέφερε πως το βιβλίο γράφτηκε μέσα από την καρδιά της.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Είναι ένα βιβλίο καρδιάς και έχει μέσα την εμπειρία των 30 χρόνων. Θα μου πείτε που τα βρήκα; Αλλά τα έχω».
To Dina’s bakery από τις εκδόσεις Μίνωας και η αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου, πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό, μοιράζεται μαζί τις καλύτερες και πιο πετυχημένες συνταγές της. Μέσα από αυτό το βιβλίο, θα περιγράφει όλα της τα ταξίδια: στο Παρίσι, στην Αθήνα, στην Κυρτώνη, σε επαγγελματικές κουζίνες, σε τηλεοπτικά πλατό, σε ατελείωτα οικογενειακά τραπέζια. Η γευστική μνήμη μεταμορφώνει κάθε πιάτο, χαρίζοντας στα φαγητά βαθιά νοστιμιά.

Κάθε φαγητό έχει τη δική του ιστορία, κάθε πιάτο έχει το δικό του αποτύπωμα. Αλλά όλες οι συνταγές έχουν ένα κοινό συστατικό: ένα αρχέγονο υλικό για το οποίο όλοι έχουμε τις περισσότερες αναμνήσεις και ιστορίες να διηγηθούμε. Το αλεύρι, τα ψωμάκια ζυμωμένα με αγάπη, πίτες με απλά υλικά, κέικ, ζυμαράκια, ζυμώματα, φουσκώματα, ενέργεια, αγάπη και, φυσικά, γνώση!

Την παρουσίαση του βιβλίου την ανέλαβε, μεταξύ άλλων, η Ελένη Τσολάκη. Όμως μέσα στα πρόσωπα που θα παρουσίαζαν το βιβλίο της σεφ, ήταν και η Άντζελα Γκερέκου η οποία δεν παρευρέθηκε λόγω προσωπικών της υποχρεώσεων αλλά έφτιαξε ένα βίντεο για τη Ντίνα Νικολάου που προβλήθηκε μέσα στην αίθουσα.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Λευτέρης Λαζάρου, Στέλιος Γρηγοριάδης, Ντίνα Νικολάου, Κώστας Νικολάου, Γιώργος Γρηγοριάδης, Μαίρη Αυγερινοπούλου, Χρήστος Σταϊκούρας και η Σάσα Σταμάτη.

Στο τέλος της παρουσίασης, όλοι οι καλεσμένοι απήλαυσαν μερικές από τις δημιουργίες της αγαπημένης σεφ, Ντίνας Νικολάου.

Διαβάστε επίσης: Ντίνα Νικολάου: «Τους Γάλλους τους εκπαιδεύσαμε για το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας»