Για τις διατροφικές συνήθειες της βασίλισσας Ελισάβετ ο Έλληνας σεφ του Μπάκιγχαμ Νίκος Κουλούσιας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».
Ο σεφ αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Bασιλιά Κάρολο, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ελλάδα δοκίμαζε τα πάντα. Ωστόσο πλέον αναμένεται το νέο πρωτόκολλο που θα αναφέρει την περιγραφή της διατροφής που θα έχει από Δευτέρα έως Κυριακή.
Η βασίλισσα Ελισάβετ προτιμούσε τη γαλλική κουζίνα, ωστόσο είχε δοκιμάσει και ελληνικά πιάτα. Εκείνο που ξεχώριζε ήταν οι πίτες, με μία ιδιαίτερη προτίμηση τις ηπειρώτικες, ωστόσο απέφευγε τα βαριά φαγητά, καθώς το πρόγραμμά της ήταν φορτωμένο και η ίδια σε μεγάλη ηλικία.
Ο σεφ μίλησε και για τη συνάντηση που είχε με τη βασίλισσα Ελισάβετ στην κουζίνα: «Δύο μέρες πριν τον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν κατέβηκε στις 5 το πρωί στην κουζίνα. Ήταν απόλυτη ησυχία, μου χτύπησε την πλάτη, σκιάχτηκα λίγο. Μου ζήτησε μαρμελάδα σύκο. Έπρεπε να φύγω από το κάστρο του Ουίνδσορ στη φάρμα δίπλα για να φέρω την μαρμελάδα σύκο, αλλά δεν μπορούσα να βγω γιατί είχε ήδη συγκεντρωθεί το πλήθος. Πήρα την μαρμελάδα μία ώρα μετά και όταν γύρισα έφαγα άκυρο», ανέφερε.
Να υπενθυμίσουμε ότι η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 11 το πρωί.
Η βασίλισσα θα παραμείνει για «τέσσερις καθαρές ημέρες» στο Westminster Hall από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του παλατιού. Η πριγκίπισσα Άννα θα συνοδεύσει τη σορό της αείμνηστου μονάρχη στο Λονδίνο πριν από την κηδεία, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.