Η Ελένη Πετρουλάκη μιλάει στο OK! για τη δουλειά της και τους στόχους που είχε βάλει από μικρό κορίτσι αλλά και το πώς έχει αλλάξει η «μόδα» στις γυναίκες σχετικά με το σώμα τους. Τι πιστεύει για τις πλαστικές; Μετανιώνει που ήταν πάντα αρκετά γραμμωμένη;
Το site σου λειτουργεί ως συνδυασμός όλων των υπηρεσιών που προσφέρεις.
Ακριβώς! Εκεί περιλαμβάνονται τα πάντα, από διατροφικά πλάνα και βίντεο με ασκήσεις μέχρι όλες τις υπηρεσίες. Συνοπτικά θα έλεγα πως χωρίζεται σε 3 πυλώνες. Υπάρχει το 20λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής, που έχει μότο το «Δώσε μου 20’ και εγώ θα σου δώσω ζωή!». Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στο fitness, που θέλει τρόπο και όχι κόπο. Αφορά τον σύγχρονο άνθρωπο που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και εμείς του δίνουμε τη λύση. Με το πρόγραμμα αυτό γίνεται συνδρομητής και μπορεί να αθληθεί μόνος του –μέσω βίντεο–, οποιαδήποτε στιγμή θέλει, από το σαλόνι του σπιτιού του. Η άλλη βασική υπηρεσία είναι το Τotal Βody Μakeover, με ένα σύστημα διατροφής που λέγεται Combikcal, το oποίο έχω φέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα και έχει προσαρμοστεί στην ελληνική κουζίνα. Και σε όσους είναι δύσκολο να μαγειρέψουν μπορούν να προμηθευτούν το μενού όπως το ορίζει το διατροφικό τους πλάνο από το mynutri.gr και να τους έρχεται στο σπίτι ή το γραφείο. Εκεί το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καθενός – στο μενού αλλά και στην κατεύθυνση των ασκήσεων.
Διατηρείς όμως και το δικό σου γραφείο, όπου εκεί πραγματοποιείς πολλά ραντεβού με τους πελάτες σου.
Ναι, το Fitlab στη Γλυφάδα. Εκεί ο πελάτης κάνει την αξιολόγηση ώστε να βγει το πρόγραμμα στα μέτρα του. 4.500 άτομα μέχρι τώρα έχουν αλλάξει τη ζωή τους, ακόμα και μέσω Διαδικτύου, πολύ πριν από τον κορονοϊό γιατί το πρόγραμμα Τotal Βody Μakeover γίνεται εδώ και έξι χρόνια.

Χρησιμοποιείς συχνά τα social media;
Είναι εργαλείο για μένα. Έχω Instagram και ασχολούμαι αρκετά, ενώ πρόσφατα οι κόρες μου με έβαλαν να κάνω και ΤikΤok.
Τι σου ζητάνε συνήθως οι πελάτισσες όταν σε βλέπουν από κοντά;
Αυτά τα ραντεβού είναι μεγάλη εμπειρία. Πρώτα από όλα, μου ανοίγουν την ψυχή τους, κάτι που μου αρέσει. Πάντα ακούω τους άλλους και προσπαθώ να τους καταλάβω. Ξέρω καλά τα συναισθήματα των γυναικών ανά ηλικίες. Τα νεαρά κορίτσια θέλουν να φτιάξουν το σώμα τους, να γίνουν κάτι άλλο. Λατρεύουν την οικογένεια Τζένερ και θέλουν να κάνουν τη γραμμή στην κοιλιά. Τους εξηγώ ότι αυτό είναι καθαρά κατασκευαστικό κομμάτι. Εκείνα βρίσκονται στην εφηβεία, θέλουν να αρέσουν και η σεξουαλικότητά τους είναι το Νο1. Οι μεγαλύτερες, 25-40 χρ., έχουν συνήθως κυτταρίτιδα ή έχουν γεννήσει και έρχονται για αποκατάσταση, ενώ στις 40+ έχουμε να κάνουμε με τις πρώτες αλλαγές πριν από την κλιμακτήριο. Εκείνες που έχουν μπει στην κλιμακτήριο ζητούν άλλα. Οι άντρες είναι πολύ πιο εύκολοι. Σε ό,τι κι αν τους πεις δεν έχουν αντίρρηση. Οι περισσότεροι θέλουν να χάσουν το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.
Την περασμένη δεκαετία ήταν στη «μόδα» οι πολύ αδύνατες γυναίκες, ενώ τα τελευταία χρόνια το πρότυπο είναι η Κιμ Καρντάσιαν.
Ναι, η μόδα κινείται από τις Καρντάσιαν μέχρι τις Τζένερ. Εμένα δεν μου αρέσει οτιδήποτε έχει να κάνει με υπερβολή, οτιδήποτε δεν είναι με φυσικό τρόπο. Δεν είμαι κατά των πλαστικών, αλλά όχι σε σημείο που να αλλάζει η γυναίκα.
Έχεις μετανιώσει για περιόδους που το σώμα σου ήταν πιο γραμμωμένο ή γυμνασμένο απ’ ό,τι ενδεχομένως χρειαζόταν;
Όταν είσαι σε νεότερη ηλικία, είναι άλλο το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα γιατί σε κάθε περίοδο είχα διαφορετικό στόχο. Όταν είσαι στον αθλητισμό, δεν έχει σημασία πώς θα φαίνεται το σώμα σου, αλλά να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου.
Τελικά εκείνο το κορίτσι από τη Σητεία της Κρήτης, που κάποτε υπήρξε πρωταθλήτρια στίβου, πέτυχε τους στόχους του;
Ναι, αλλά με την απόκτηση των παιδιών οι στόχοι μου ήταν σαν να γύρισαν στο μηδέν. Εγώ ήρθα σε δεύτερη μοίρα. Το όνειρό μου πλέον είναι οι κόρες μου να μπορέσουν να ακολουθήσουν το δικό τους όνειρο. Πάντα ήξερα τι ήθελα να γίνω. Ήμουν πρωταθλήτρια στίβου στα 400 μ. και από τη στιγμή που ήρθα στην Αθήνα ακολούθησα το επάγγελμα της γυμνάστριας. Έχω δουλέψει σχεδόν σε όλα τα γυμναστήρια της Αθήνας, έχω παρουσιάσει προγράμματα, έχω διδάξει. Είχα όραμα, ζήλο και πάθος, κάτι που ακόμα και σήμερα με χαρακτηρίζει.

Είσαι τριάντα χρόνια μέσα στα γυμναστήρια και ωστόσο δεν έχασες στιγμή τη θηλυκότητά σου.
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Όταν κάτι είναι φυσικό, συμβαίνει απλά. Όσες έχουν καταφύγει σε ακραίες καταστάσεις, όπου δεν υπάρχει μέτρο και όριο, χάνουν τη θηλυκότητά τους, σκληραίνει το πρόσωπό τους. Επίσης, εγώ τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Πολύ σημαντικό. Δεν θα ντυθώ σύμφωνα με τη μόδα, αλλά όπως μου αρέσει και μου ταιριάζει. Συμβουλεύω πολλές γυναίκες να μη χάσουν περισσότερο από όσο πρέπει. «Εδώ είμαστε ΟΚ, δεν θα χάσεις άλλα κιλά» τους λέω. Δεν το δέχομαι. Είμαι λάτρις του ωραίου και θαυμάζω την ωραία αισθητική. Για αυτό και μπορώ να θεωρηθώ η καλύτερή τους φίλη, γιατί αγαπώ τη γυναίκα και όταν βρω κάτι που με κάνει να αισθάνομαι ωραία θέλω να το μοιραστώ.
Τι απαντάς σε όσες γυναίκες υποστηρίζουν πως ένα μάθημα γυμναστικής με έναν personal trainer είναι ακριβό και συνεπώς δεν έχουν όλες τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο;
Θα απαντήσω με αυτό: Αν σε κάποιο giveaway κληρώσεις ένα φόρεμα, γίνεται χαμός. Αν βάλεις ένα πρόγραμμα διατροφής, τίποτα ιδιαίτερο. Άρα οι γυναίκες βάζουν άλλες προτεραιότητες. Ξοδεύουν λεφτά για να πάρουν ένα φόρεμα που τους καλύπτει την περιφέρεια, ενώ δεν τους ενδιαφέρει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στη βάση του.
Πριν από λίγο καιρό μίλησες για ένα αυτοάνοσο νόσημα που έχεις. Για ποιο λόγο επέλεξες να το μοιραστείς δημόσια;
Δεν είμαι σούπερ ήρωας. Δεν μου αρέσει να κλαίγομαι, δεν είμαι μίζερη και δεν συνηθίζω να λέω ανοιχτά τα προβλήματά μου. Λειτουργώ όπως περιγράφει ένα γιαπωνέζικο ρητό: «7 φορές θα πέσεις και 8 θα σηκωθείς». Ήρθα κι εγώ με τη σειρά μου να αντιμετωπίσω ένα αυτοάνοσο, όπως ο περισσότερος κόσμος. Μέσα από τις θεραπείες που μου έδωσαν οι γιατροί και μέσα από τη δική μου ανάγκη θέλησα να κάνω κάτι παραπάνω ώστε να μην είμαι νωχελική και να έχω ενέργεια. Αυτό μου το έδωσε η άσκηση. Είπα «θα το παλέψω μόνη μου» και μετά από τέσσερα χρόνια μίλησα. Από αυτές τις ασκήσεις εγώ σώθηκα. Είχα χρόνια κόπωση και καταπόνηση των αρθρώσεων, αλλά είμαι λειτουργική.
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.